Selecteer een pagina

Brabant Remembers

Brabant Remembers vertelt op een creatieve en indringende manier 75 persoonlijke levensveranderende oorlogsverhalen uit Brabant. Een interactieve website met verhalen en events.

WordPress | DIVI builder | GoogleMaps | Events API

75 personal life changing war stories’.

 Stichting Crossroads Brabant ’40-’45 zet zich in om in 2019 en 2020 onze vrijheid te vieren die we sinds 1945 koesteren. Een cultureel programma zet het thema ’75 jaar vrijheid in Brabant’ op de kaart. 75 verhalen uit Brabant tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor ieder jaar in vrijheid één. 

De Case

In samenwerking met Tomas Concept + Creation werkt Polder Knowledge intensief samen aan de Brabant Remembers campagne. Centraal in de campagne staan 75 persoonlijke levensveranderende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. De verhalen zijn samengevat in een omvangrijk boek. De door ons gerealiseerde website brabantremembers.com speelt een cruciale rol in de campagne communicatie. Het bevat alle verhalen en events die aansluiten bij het thema 75 jaar vrijheid.

75 verhalen

Om zoveel mogelijk mensen, en dan vooral de jongere generaties, de verhalen te laten ervaren hebben we een interactieve kaart gemaakt waarbij de verhalen op een gestylde Google Maps getoond worden. Verspreid over Brabant zijn plekken gemarkeerd waar het leven van personen ingrijpend is veranderd. Er kan op locaties worden ingezoomd en er kan worden gefilterd op thema’s. Alle verhalen zijn zoveel mogelijk voorzien van foto’s en video’s om het verhaal zo tastbaar mogelijk te maken.

75 jaar vrijheid agenda

Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid in Nederland. Vanuit Visit Brabant ontsluiten we alle events rondom dit thema op de website van Brabant Remembers. Hierbij maken we gebruik van The Events Calendar en een custom made API om de events op te halen van Visite Brabant.

Opdrachtgever
logo brabant remembers
Resultaat
Een website met interactieve elementen die de verhalen en events ronden het thema 75 jaar vrijheid in Brabant op een bijzondere manier brengt.

Human First development
De persoonlijke ervaringen zo dicht mogelijk naar deze generatie brengen was het doel. Door de verhalen visueel aan de locatie te koppelen en te verrijken met video’s en foto’s van nabestaanden en overlevenden uit die tijd, zijn we daarin geslaagd.

Technieken
– MySQL, PHP en Google Maps
WordPress
– DIVI Builder
– Custom API

Wij helpen je graag verder

Met onze ‘Human First’ benadering gaan we samen op zoek naar de mens achter de vraag. Eindgebruikers en stakeholders betrekken wij actief bij dit proces. Door hun emotionele behoeftes centraal te stellen, komen we tot slimme digitale oplossingen. Daarbij hebben we oog voor de hele organisatie: van doelen tot draagvlak, van techniek tot proces. In een ‘what’s in it for we’ partnerschap is een businesscase met meer productiviteitswinst mogelijk. 

Durf jij het aan je te laten inspireren in een creatieve brainstormsessie.

Mark Willemen
Mark Willemen

☆ Solutions Architect ☆ IT Consultant

Een gedreven IT-allrounder met ‘nerd’-roots op zijn zolderkamer, met een passie voor innovatie op grotere schaal. Fervent Lowlands ganger.

06 430 092 62
linkedin.com
direct mailen

Rob Mulder
Rob Mulder

☆ Prototyping ☆ Design Thinking ☆ UX/UI

Maakt concepten concreet en processen inzichtelijk door deze te visualiseren vanuit ‘Design Thinking’. Kunstliefhebber en gitaar pingelaar.

06 246 977 24
linkedin.com
direct mailen

Steven de Lira
Steven de Lira

☆ Personal development ☆ Human behavior

Een pragmatische strateeg met een passie voor het meetbaar maken van persoonlijke ontwikkeling. Kookgek, fanatiek sporter en een charmeur pur sang.

06 412 547 50
linkedin.com
direct mailen