Selecteer een pagina

Hovo seniorenacademie

Voor HOVO Groningen en HOVO Brabant creëerde we een cursisten-, docenten- en cursussen management systeem. Koppelingen met Mollie en het boekhoudpakket Snelstart.

WordPress | Laravel framework | Snelstart API

Een leven lang leren

In de loop der jaren is de applicatie die wij Voor HOVO Groningen en HOVO Brabant gemaakt hebben een volwaardige cursisten-, docenten- en cursussen management systeem geworden. Inclusief koppelingen met Mollie en het boekhoudpakket Snelstart. 

Casebeschrijving

De uitdaging bij deze webapplicatie begint met het simpele feit dat we te maken hebben met verschillende gebruikersgroepen die op een specifieke manier bedient moeten worden. We definiëren de volgende groepen:

Bezoekers moeten gemakkelijk in het cursusaanbod kunnen zoeken (en filteren). Bij interesse in deelname start het proces van registreren als student, inschrijven en betalen voor de betreffende cursus. 

Studenten zijn ingeschreven en kunnen in hun eigen afgesloten omgeving hun cursusinformatie inzien. Dat is onder andere het bijbehorende cursusmateriaal, deelnemerslijsten, facturen en profielinformatie.

Docenten aan de academies hebben, net als de studenten, hun eigen omgeving. Hier kunnen zij inzien aan welke cursussen zij verbonden zijn en wie de deelnemers zijn. Ook kunnen zij hier zelf het cursusmateriaal uploaden voor hun studenten.

HOVO zelf is natuurlijk de beheerder van dit alles. Zij hebben het volledige inzicht en beheer over de studenten, docenten en de cursussen. Met duizenden cursisten, en honderden cursussen en docenten is inzicht van groot belang. Hoeveel deelnemers hebben zich aangemeld voor een cursus, is er betaald door persoon x, wie willen een nieuwsbrief en/of brochure ontvangen. Welke docenten zijn actief en aan welke cursus zijn ze verbonden. Het zijn zo maar wat voorbeelden. Er kunnen verschillende rapportages gemaakt worden die dit inzicht bieden en waarop gestuurd kan worden.

Boekhouding synchronisatie

Betalingen worden door het systeem automatisch verwerkt in hun Snelstart boekhouding. Na een iDeal betaling door een student, middels de payment provider Mollie, worden er automatisch facturen gegenereerd en verzonden. Een betaling wordt in Snelstart geregistreerd en weer gesynchroniseerd met het systeem zodat ook daar actuele betaalstatus is in te zien.

Optimalisatie voor de doelgroep

Een belangrijk gegeven bij het ontwikkelen van deze applicatie is dat de gebruikers voornamelijk senioren zijn, een generatie die niet is opgegroeid met internet. Processen zoals het inschrijven en betalen voor een cursus hebben we daarom zo goed mogelijk geoptimaliseerd. Hierbij kun je denken aan validatie van gegevens, toelichting en meldingen in het proces maar ook een logische stapsgewijze volgorde. Zo kunnen eventuele ‘fouten’ voorkomen worden. Daarnaast kan HOVO achteraf nog corrigeren, handelingen (inschrijven voor een cursus) voor iemand uitvoeren of meekijken in de omgeving van de student als er vragen zijn.

De applicatie is het met recht het kloppend hart van de academies te noemen.

 

 

  Opdrachtgevers

  logo HOVO

  Resultaat
  Een webapplicatie waar cursussen, cursisten en docenten beheert kunnen worden en relevante managementinformatie biedt. Een website met het cursusaanbod en een eigen omgeving voor studenten met cursusinformatie (cursusmateriaal, facturen, etc).
  Koppeling met boekhoudpakket (Snelstart).

  Human First
  Er zijn veel processen gedigitaliseerd waardoor het toenemende aantal studenten beter verwerkt kan worden. Er is meer tijd voor het aanbod en echte aandacht voor de cursisten en docenten.

  Technieken
  – WordPress
  – Laravel framework
  – Snelstart API
  – Mollie

  Waarmee kunnen we je helpen?

  Met onze ‘Human First’ benadering gaan we samen op zoek naar de mens achter de vraag. Eindgebruikers en stakeholders betrekken wij actief bij dit proces. Daarbij hebben we oog voor de hele organisatie: van doelen tot draagvlak, van techniek tot proces. Door alle krachten te bundelen, komen we tot slimme digitale oplossingen. We zijn dol op innovatie, maar alleen als die waarde creëren. Want technologie is onze passie, maar jij bent onze mindset.

  Durf jij het aan je te laten inspireren in een creatieve brainstormsessie.

  Mark Willemen
  Mark Willemen

  ☆ Solutions Architect ☆ IT Consultant

  Een gedreven IT-allrounder met ‘nerd’-roots op zijn zolderkamer, met een passie voor innovatie op grotere schaal. Verfent lowlands ganger.

  06 430 092 62
  linkedin.com
  direct mailen

  Rob Mulder
  Rob Mulder

  ☆ Prototyping ☆ Design Thinking ☆ UX/UI

  Maakt concepten concreet en processen inzichtelijk door deze te visualiseren vanuit ‘Design Thinking’. Kunstliefhebber en gitaar pingelaar.

  06 246 977 24
  linkedin.com
  direct mailen