Selecteer een pagina

API INTEGRATIES

Polder Knowledge is een betrouwbare en ervaren partner op het gebied van API-koppelingen met externe partijen. Al jarenlang helpen we onze klanten door verschillende 3rd party software systemen perfect op elkaar aan laten sluiten.

Waarom?

Software moet aansluiten op de behoefte van je organisatie. Voor sommige behoeften bestaat een standaardoplossing. Soms moet voor maatwerk nieuwe software ontwikkeld worden. En in andere gevallen is het koppelen van verschillende software applicaties en systemen de beste oplossing. In dat laatste geval kunnen wij – hoe uitdagend je verzoek ook is – een API voor je bouwen.

Wat is een API eigenlijk?

A.P.I. staat voor Application Programming Interface. In gewoon Nederlands betekent het een vertaalslag maken tussen verschillende software programma’s (applicaties) en/of systemen waardoor ze met elkaar kunnen communiceren en gegevens kunnen uitwisselen.

.

We geloven in samenwerken, in het delen van kennis en het werken in multidisciplinaire teams. Zo verrijken we onze toegevoegde waarde voor onze relaties en blijven we de beste oplossingen bieden. Als partner, niet als leverancier.

Gegevens delen

Via een API kunnen gegevens veilig en gecontroleerd uitgewisseld worden tussen verschillende software applicaties. Wanneer wij een API-koppeling  ontwikkelen zorgen wij er altijd voor dat alle gegevens in alle pakketten binnen een organisatie actueel zijn en maximaal op elkaar aansluiten. Dat betekent onder meer dat gegevens nooit meer dubbel ingevoerd hoeven worden. De slimme koppeling zorgt ervoor dat gegevens worden gedeeld.

Een API wordt vaak ingezet om interne systemen beter te ontsluiten, maar kan ook worden ingezet voor het delen van data buiten de organisatie. Dan maken we gebruik van een beveiligde webapplicatie, app of website. Zo beschikken klanten, relaties of derden altijd over de juiste, actuele data.

API-Driven Development

Er is sprake van API-Driven Development wanneer applicaties worden opgeleverd met een API als centrale motor. Het idee is dat de API de verbindende factor is waar alle andere applicaties, zowel intern als extern, op aangesloten zijn als een soort hub of centrale stekkerdoos. De API ontvangt informatie van de ene applicatie en vertaalt deze naar iets bruikbaars voor een andere.

Een enorm voordeel is dat het hele systeem schaalbaar wordt met deze manier van werken. Er kunnen nieuwe applicaties worden gekoppeld aan de API zonder dat andere applicaties daarvoor aangepast hoeven te worden. Ieder systeem werkt onafhankelijk terwijl de API onder de motorkap het werk doet. Wil je meer weten over hoe API-driven development in de praktijk wordt toegepast? Bekijk dan onze cases van TotalEnergies.

 

Middleware

Een product van API-Driven Development is de Middleware API.  De Middleware API is een tussenlaag die meerdere digitale systemen en koppelingen met elkaar verbindt. Je kunt het zien als een multifunctionele API-koppeling en een perfecte digitale vertaler.

Wanneer er meerdere losstaande systemen op elkaar afgestemd moeten worden vraagt dat om meer dan één enkele API-koppeling. De Middleware API biedt in dat soort gevallen uitkomst. Je stuurt bijvoorbeeld informatie vanuit één bron naar twee of meer andere systemen. Dit werkt ook andersom. Bij een aanpassing in één van die systemen wordt de informatie in de andere systemen ook meteen bijgewerkt. De Middleware vertelt dus niet alleen, maar luistert ook. Middleware is meer dan alleen een koppeling. Met de multifunctionele werking van een Middleware API bespaar je tijd en voorkom je menselijke fouten. Daarnaast is de dataverwerking realtime waardoor je altijd en overal in je digitale infrastructuur de meest recente data beschikbaar hebt.

We koppelen werkelijk alles aan elkaar! Van financiële pakketten tot sales software. Van distributiesystemen tot maatwerk applicaties. We hebben de kennis en ervaring in huis om de beste API koppeling tot stand te brengen. Effectief en veilig. Gegarandeerd!

Wat kost een API

De ontwikkeling van een API koppeling kost tussen de 1000 en 5000 euro. Dit bedrag hangt voornamelijk af van de complexiteit van de oplossing en het aantal systemen dat gekoppeld moet worden. Meestal betaal je éénmalig een bedrag voor de ontwikkeling en inrichting. Daarnaast betaal je vaak ook een klein bedrag per maand voor de hosting. Binnen de hosting is ook monitoring van de maatwerk API koppelingen inbegrepen.

Meer weten?

Plan vrijblijvend een bel moment in met één van onze specialisten. Wij beantwoorden al je vragen en adviseren in oplossingen op maat. Wil je liever contact via email klik dan hier.

Human Factor

Technologische ontwikkelingen gaan supersnel; internet of things, big data, AI, blockchain. Het zijn innovaties die grote invloed zullen hebben op ons mensen. Wij begrijpen dit en stellen de mens centraal. Polder Knowledge heeft zich gespecialiseerd in de ‘zachte kant’ van IT. Wat is bijvoorbeeld de impact van een webapplicatie op jouw team of klanten. Voelt men de intrinsieke motivatie om ermee te werken? Wij maken dit op een data-driven manier inzichtelijk.

Shareforce

Een intelligent online ecosysteem, ontwikkeld met het doel om modelcontracten te delen en te standaardiseren. Een fundamentele innovatie in de juridische sector. 

TOTAL LUBRICANTS

Productadvies en direct smeermiddelen bestellen? Dat kan via het Total Lubricants platform. Middels telemetrie kunnen er ook automatisch (bulk) orders geplaatst worden.

HARTMANN OBSERVE

Handhygiëne is cruciaal tegen ziekenhuisinfecties. We zijn er ook trots op een tool ontwikkeld te hebben die de compliance voor handhygiëne in de zorg helpt te verbeteren.

BRABANT REMEMBERS

Brabant Remembers maakt de impact van WO2 in Brabant tastbaar met 75 persoonlijke levensveranderende verhalen. De interactieve kaart en evenementen staan centraal.

COOLBLUE

Realisatie van hun blog ‘Coolblue praatjes’ en ‘Blauwdruk’, de online branding manual. Meertalig, social media integratie, SEO-friendly en geheel in WordPress

HOVO ACADEMIES

Maatwerk platform voor studenten- en docenten van HOVO Brabant en HOVO Noord-Nederland. Complete Cursisten- en cususadministratie en connectie met boekhoudpakket.

Waarmee kunnen we je helpen?

Van projecten die de wereld van nu en morgen een beetje mooier maken, worden wij blij.
Dus, loop je met een idee rond en ben je benieuwd naar onze visie?
Wees welkom voor een oriënterend gesprek of een creatieve brainstormsessie. Koffie?